Single Blog Title

This is a single blog caption
02
aug

Acne en zon

Zon en acne, een perfecte combinatie! Of toch niet?

In de zomer lijken acne klachten vaak af te nemen,
helaas is dit meestal van korte duur en komt de acne weer (erger) terug na de zomer.

Heeft de zon invloed op acne?
De zon onderdrukt de groei van de acne bacterie waardoor je minder ontstekingen hebt. Hij droogt de huid uit, hierdoor heb je minder last van je overmatige talgproductie. UVA stralen uit de zon verdikken de bovenste huidlaag en je krijgt een bruine kleur waardoor de acne minder opvalt. Dit zijn 4 positieve effecten van de zon op acne. Maar zodra de zon verdwijnt gaat je huid proberen de droogte van je huid te herstellen door talg aan te maken, doordat de huid dikker is geworden ontstaan er mee-eters en verstopte poriën. Nu heeft de acne bacterie weer volop gelegenheid om de acne te laten opvlammen.

 

Moet ik dan wel een zonbescherming gebruiken?
Ja! Ondanks het positieve effect van de zon op acne wegen de nadelen van UV-stralen uiteindelijk zwaarder. Naast versnelde huidveroudering, huidkanker en schade aan de huidcellen is bij acne de kans op pigmentvlekken door de zon zeer groot. Daarnaast maken de meeste behandelingen tegen acne (antibiotica, benzoylperoxide en retinoïde) de huid gevoeliger voor zonlicht
Producten die je gebruikt voor je lichaam zijn vaak vetter dan zonbescherming voor je gezicht. Hoe vetter een zonbescherming is hoe groter de kans op verergering van je acne. Ook producten die zeggen de hele dag bescherming te bieden verergeren de acne. Doordat ze een laagje op de huid leggen raken de poriën verstopt.
Een fluïde of een crème-gel bevat weinig tot geen vetstoffen en zijn daardoor zeer geschikt voor een acne huid. Let er ook goed op dat de zonbescherming geen parfum bevat. Een acne huid is vaak gevoeliger voor irriterende stoffen.

 

Onderhoud je huid goed en plan na de zomer een gezichtsbehandeling.
De zon gebruiken om acne te verminderen is dus geen goed idee. Heb je een erg onzuivere huid? Bekijk dan je huidige verzorgingsroutine eens goed.

Reinigen is de eerste en belangrijkste stap bij een onzuivere huid. Doe dit met een milde reiniging die speciaal ontwikkeld is voor een onzuivere huid zodat het de huidbarrière niet verstoord. Reinig in de avond om de zonbescherming, vuil en zweet van de huid te verwijderen. Verwijder in de ochtend met een reiniging overmatig talg en afvalstoffen van de huid.

Om de huid te voeden gebruik je na de reiniging een hydraterende crème speciaal voor een onzuivere huid, deze bevat weinig tot geen vetstoffen en zorgt ervoor dat de huid beschermd wordt.

Na de zomerperiode kan je het beste je huid weer even goed laten behandelen onze de salon. De “special” behandeling is een aanrader. Wij maken bij deze behandeling gebruik van de Derma Peel van Skeyndor. Derma Peel combineert 5 peeling technieken om de huid een oppepper te geven en de celvernieuwing te stimuleren. Na de behandeling zal de huid er direct stralend uitzien.
Boek hier een special behandeling.


Wist je dat je zorgverzekering bij acne vaak een vergoeding geeft voor schoonheidsbehandelingen bij een acne specialist.


Kom langs in ons Dermacenter bij Apotheek Didam
of neem contact met ons op om te kijken of je zorgverzekering je behandeling (deels)vergoed.

Uw reactie