Single Blog Title

This is a single blog caption
De gevoelige huid - Toleriane
04
apr

De verzorging van een gevoelige huid

Wat is een gevoelige huid?

Steeds meer consumenten die onze schoonheidssalon en huidadviescentrum bezoeken hebben last van een gevoelige huid. Een gevoelige huid is fijn van textuur, kwetsbaar en kan allergisch reageren op bijvoorbeeld weersomstandigheden of cosmetica. Enkele kenmerken van een gevoelige huid zijn: roodheid, schilfers, bultjes en irritatie. Ook droogheid en jeuk kunnen symptomen zijn van een gevoelige huid.

Er is onderscheid te maken tussen een erfelijk bepaalde gevoelige huid of een huid die in de loop der jaren gevoelig geworden is (reactieve huid). Enkele oorzaken van een gevoelig geworden huid zijn: huidveroudering, huidaandoening, leefstijl en invloeden van buitenaf (zonlicht). Daarnaast zijn allergieën een belangrijke oorzaak, wereldwijd worden bij 3 op de 4 vrouwen allergieën het eerst zichtbaar op de huid.
Het is erg belangrijk een gevoelige huid te kalmeren, herstellen én verzorgen. Kies bij voorkeur producten die parfum-, alcohol- en zeepvrij zijn. In ons dermocosmetisch huidadviescentrum adviseren wij de Toleriane producten van La Roche-Posay.

Toleriane producten van La Roche-Posay

De samenstelling van de Toleriane producten, met een minimum aan bestanddelen, maken deze huidverzorgingslijn uniek. De uiterst minimalistische formule dankt haar intensief kalmerend vermogen aan Neurosensine. Dit stofje heeft een positief effect op de mechanismen die huidirritatie veroorzaken. Daarnaast versterkt het thermale bronwater van La Roche-Posay de kalmerende en herstellende werking. De producten van Toleriane kunnen op zichzelf staand worden gebruikt of in combinatie met medicatie (voor bijvoorbeeld een anti-allergie).

Ook bij een gevoelige huid is een complete huidverzorgingsroutine mogelijk én erg belangrijk. Het reinigen van een gevoelige huid zorgt voor een schoner huidoppervlak en dat de dag- of nachtcrème beter worden opgenomen. Voor een complete verzorging kan een oogverzorging, bij jeuk, irritatie en/of zwelling, aan de routine worden toegevoegd.

Tips voor de verzorging van een gevoelige huid

1. Douche niet te lang en gebruik altijd lauw warm water
2. Reinig uw huid tweemaal per dag, ’s morgens en ’s avonds, met een mild reinigingsproduct en het
liefst zonder water
3. Gebruik uw blote handen en vermijd zoveel mogelijk het gebruik van watjes en/of washandjes
4. Kies de juiste verzorging, die aansluit bij uw wensen en huidconditie
5. Vermijd extreme weersomstandigheden (koude temperaturen en wind) en bescherm uw huid altijd
goed tegen de zon.

Heeft u een gevoelige huid, vragen over de gevoelige huid en/of wilt u graag kennis maken met onze producten? Breng een bezoek aan Hemels beauty & health.

Uw reactie