15
jun

Gevoelige huid verzorgen

Hoe verzorg ik mijn gevoelige huid?

Eén van de grootste veroorzakers van een overgevoelige huid is een vocht tekort in de huid, de barrièrefunctie van de huid kan zonder vocht niet optimaal functioneren.

Dus om de overgevoelige huid tot rust te brengen, moet ze in eerste plaats gehydrateerd worden met producten die geschikt zijn voor de gevoelige huid. Belangrijk is dat er zo min mogelijk stoffen in de producten zitten die de huid kunnen irriteren en uitdrogen. Denk hierbij aan parfum, parabenen en zeep.

Vocht toevoegen aan de huid is helaas niet mogelijk, dan zou je aan een dagelijks bad voldoende hebben. Het is zelfs zo dat water, en dan met name het harde kraanwater, de huid uitdroogt. Te lang en te heet douchen zal de huidbarrière nog meer beschadigen.

Reinigen.

Gebruik geen zeep of scrubs met een harde korrel.
Om de kwetsbare huid zacht te reinigen en zo min mogelijk uit te drogen adviseren wij een reinigingsproduct te gebruiken waar geen water voor nodig is. Bijvoorbeeld een zachte milk & lotion of een micellair reinigingsproduct. Gebruik deze in de avond om de huid te ontdoen van vervuiling van buitenaf, denk hierbij aan make-up, roken en uitlaatgassen. En in de ochtend om de afvalstoffen die de huid uitscheidt gedurende de nacht en de nachtcrème van de huid te verwijderen.

Op een schone huid zal de crème veel beter zijn werk doen en wordt het product beter opgenomen.
Sterker nog, als je steeds weer crème over crème op een ongereinigde huid aanbrengt kan de huid nog geïrriteerder en gevoeliger worden.
Sprayen met een thermaal bronwater is een perfecte manier om de gereinigde huid te verkoelen en te kalmeren. Thermaal bronwater spray is ook heerlijk om tussendoor de huid te kalmeren, bijvoorbeeld bij temperatuurswisselingen of na het sporten.

Verzorgen.

Een booster of serum kan de vochtbalans in de huid verbeteren door vocht in de huid vast te houden en van dieper gelegen lagen in de huid naar boven te halen. Ook maakt een booster de huid sterker. Een serum kan, doormiddel van de kleine moleculen, de huid dieper en dus intenser kalmeren.

De juiste dagcrème kalmeert en verzorgt de kwetsbare gevoelige huid. Ook beschermt hij de huid tegen invloeden van buitenaf en zorgt ervoor dat het vocht niet uit de huid verdampt.

De crème bevat geen parfum, parabenen, kleurstoffen en allergenen.
Ook een goede nachtcrème bevat deze irriterende stoffen niet. Wat hij wel doet is kalmeren en intensief voeden gedurende de nacht

Als je buiten bent is het heel belangrijk een zonbescherming op de huid aan te brengen om zo de huid tegen uv-stralen te beschermen. Let hier ook op dat je een zonbescherming kiest zonder irriterende stoffen.

Wil je graag gebruik maken van make-up, kies dan een variant die dermatologisch getest is op een overgevoelige huid en die “Nickel Controlled” is, omdat nikkel een krachtig allergeen is dat je moet vermijden. Ook perfect voor een gevoelige huid zijn de BB- en de CC crèmes.  Naast een mooie tint helpen ze ook de huidbarrière herstellen en bevatten ze meestal een hoge beschermingsfactor (SPF)

Wil jij weten of je een gevoelig huidtype of gevoelige huidconditie hebt?
En welke producten je het beste kan gebruiken om je gevoelige huid te verzorgen?
Wij staan, in ons Dermacenter bij Dr. Hemels apotheek Didam,
met onze huidscanner voor je klaar en geven je een passend advies voor jouw gevoelige huid.
Klik hier een maak direct een afspraak voor een gratis huidanalyse.

Uw reactie