Zonbescherming ideal Soleil Vichy
11
jul

Vakantie!

Je bent zelf na je vakantie vaak mentaal en fysiek lekker uitgerust,
je huid daarentegen kan wel een oppepper gebruiken!

Tijdens de vakantie heeft je huid veel te verduren. Een vliegreis, zwembad- en zeewater, transpiratie en airco zijn allemaal factoren die ervoor zorgen dat je huid vocht verliest en daardoor uitdroogt.
En dan hebben we de zon, die het vocht tekort nog eens verergerd, nog niet meegeteld.

Hoe kan ik mijn huid optimaal hydrateren voor, tijdens en na mijn vakantie?

Drink voldoende water en gebruik altijd een zonbescherming of een dagcrème met zonbescherming

Voor;
Peel voor je op vakantie gaat je huid een aantal keer. Hiermee verwijder je dode huidcellen waardoor je hydraterende verzorging beter wordt opgenomen. Bijkomend voordeel is dat je ook nog eens egaler bruin wordt!

Peel maximaal 1x per week en kijk uit met een gevoelige huid en een huid die verbrand is, deze nooit peelen alleen kalmeren en hydrateren!
Ook adviseren wij een behandeling in de salon om je huid in optimale conditie op vakantie te laten gaan.


Tijdens;
Drink tijdens je vakantie veel water en eet voldoende groente en fruit om de huid ook van binnenuit te voeden. Daarnaast is het goed om onder je zonbescherming een hydraterend serum aan te brengen voor een langdurige hydratie. Ook een booster is op vakantie erg fijn. Een booster bevat veel antioxidanten, deze vangen de schadelijke vrije radicalen op die door de zon in de huid komen. Om je huid zo veel mogelijk te beschermen breng je je zonbescherming elke 2 uur opnieuw aan om de UV-stralen geen kans te geven. Merk je dat je huid toch wat warm word, droog of trekkerig aanvoelt? Spray dan met thermaal water om de huid te kalmeren en verzachten. Dit geeft direct de huid weer een hydraterende boost!

Heeft je huid veel zon gezien, gebruik dan aan het eind van de dag een milde reiniging en gebruik een hydraterend gel masker om de huid te kalmeren. Laat het masker ook lekker (tijdens het slapen) intrekken, dan wordt je wakker met een zachte soepele huid!


Na;
Plan een “oppep behandeling” in de salon om je huid weer optimaal te hydrateren en het vakantie gevoel nog even vast te houden!
Door de zon wordt je huid wat dikker en gaat de afschilfering wat langzamer, dus ook na je vakantie doe je er goed aan om je huid te peelen. Hydraterende producten kunnen zo weer beter opgenomen worden en je zult zien dat je doffe huid een gezonde kleur krijgt!


Ga je op, of kom je net terug van vakantie plan dan hier je afspraak.
Wil je meer weten over de juiste hydraterende producten of zonbescherming voor jouw huid?
Kom dan langs in ons Dermacenter bij Apotheek Didam

Uw reactie