20
sep

Ben jij al begonnen met huidverzorging?

 

“Wanneer moet ik beginnen met het verzorgen van mijn huid?”
en “Wanneer stap ik over op een anti-age product?”

zijn 2 veel gestelde vragen in ons dermacenter.
Huidverzorging is in elke fase van het leven belangrijk. In iedere fase heeft je huid andere behoeften en bij elke fasewisseling is het nodig om over te stappen op andere producten.

Een echte leeftijdsgrens is er niet om over te stappen van het ene product naar het andere. Belangrijker is om samen met ons te kijken naar de behoeften van je huid op dat moment.

Baby’s en kinderen.
Bij kinderen is het vooral belangrijk de huid te beschermen, tegen bijvoorbeeld weersinvloeden, om de barrièrefunctie van de huid te ondersteunen. Baby’s en kinderen moeten altijd goed ingesmeerd worden tegen de schadelijke stralen van de zon en probeer kinderen onder de 3 jaar zo veel mogelijk uit de zon te houden. In de winter lekker naar buiten? Smeer dan het gezicht in met een vette balsem om de huid te beschermen tegen de gure wind en kou. Een jonge huid vernieuwt zich erg snel en dode huidcellen laten makkelijk los zodat de huid er fris en glanzend uitziet. Het ene kindje heeft een wat drogere huid en moet daarom wat meer ingesmeerd worden dan een ander kindje. Gebruik altijd producten zonder parfum en andere irriterende stoffen. De huid dagelijks reinigen is op deze jonge leeftijd niet nodig, gebruik ook geen zeep tijdens het wassen, maar een mild product geschikt voor baby’s en kinderen. Als je jong begint wordt het een gewoonte om de huid te verzorgen.

Gebruik voor baby’s en kinderen milde producten zonder irriterende stoffen
en bescherm de barrièrefunctie van de huid.

Puberen!
De start van de puberteit is bij iedereen verschillend. De huid maakt dan grote veranderingen door, onder invloed van hormonen. Ook hier start een andere fase aan huidverzorging. Dode huidcellen laten minder makkelijk los, de huid begint meer talg te produceren en de huid wordt dikker. Hierdoor ontstaan vaak onzuiverheden en puistjes. Tijd om de huid dagelijks te reinigen. Begin met een milde reiniging voor een gevoelige huid, mocht dat te weinig effect op de onzuiverheden hebben kun je altijd overstappen op een reiniging voor de onzuivere huid. Draag je make-up? Zorg dan dat je alle make-up voor je gaat slapen goed verwijderd.
Ook nu is het belangrijk om je barrièrefunctie van de huid te ondersteunen. Gebruik in de ochtend en avond een goede hydraterende crème. Draag je make-up op je ogen? Gebruik dan ook een hydraterende oogcrème. De huid rondom de ogen is kwetsbaar en door het gebruik en verwijderen van de make-up heeft de huid hier veel te lijden. Uiteraard is beschermen tegen de zon nog steeds belangrijk. Heb je huidproblemen die ondanks reinigen en hydrateren niet verbeteren of weg gaan. Kom dan eens in ons dermacenter een huidscan maken, wij kunnen direct zien waar je huid behoefte aan heeft en daarbij een passend advies geven.

Tijdens de pubertijd verandert je huid en is dagelijks reinigen noodzakelijk.
Om de barrièrefunctie van de huid te ondersteunen gebruik je dagelijks een hydraterende crème.

We worden ouder.
Er komt een moment dat je je zorgen gaat maken of je verzorging nog wel voldoende voor je huid doet. Of dat je merkt dat je huid meer voeding nodig heeft, misschien denk je wel na over een anti-age product maar twijfel je of dit al nodig is. De fase van het ondersteunen is aangebroken. Huidveroudering kun je niet tegengaan door je huid te verzorgen, je kan er met de juiste verzorging wel voor zorgen dat het verouderingsproces trager gaat.
Naast reinigen is exfoliëren belangrijk, de huidafschilfering gaat trager naarmate we ouder worden en daardoor kan je huid er dof uit gaan zien en neemt hij de crème minder goed op.
Het is nu ook de tijd om een aparte nachtcrème te gaan gebruiken. In de nacht herstelt je huid, en de juiste nachtcrème ondersteunt je huid hierin. Ook een extraatje zoals een serum of een kuur kan je huid nu goed gebruiken. Gebruik voor overdag een crème die anti-oxidanten bevat om de vrije radicalen, die huidveroudering veroorzaken, te neutraliseren. Je huid tegen de zon beschermen is juist nu belangrijk, de zon geeft veel vrije radicalen af. Door regelmatig een behandeling in onze salon te ondergaan houd je je huid in optimale conditie.

Gebruik een aparte dag en nacht crème om er voor te zorgen dat de huidveroudering vertraagt.
Een extraatje (serum, kuur of behandeling) om je huid in optimale conditie te houden is een must.

Daar komen ze..
..de eerste rimpels, geen fijne lijntjes meer maar echte rimpels.
Weer een nieuwe fase. Het collageen in de huid neemt af en je huid wordt slapper. Tijd voor een stimulerende verzorging die de aanmaak van collageen ondersteunt. Naarmate we ouder worden wordt ook de aanmaak van lipiden minder, je zult misschien merken dat je huid wat droger wordt en behoefte heeft aan vollere producten. Ook dagelijks een serum kan de behoefte van je huid aanvullen en is zeer effectief tegen rimpels en huidverslapping. Ook een speciale oogcrème laat de huid rondom de ogen stralen waardoor je er jonger uitziet. Zonbescherming gebruik je nog steeds dagelijks, zeker nu er misschien al wat pigmentvlekjes zichtbaar worden.

Gebruik een stimulerende verzorging om een jeugdige glans te behouden.

De overgang.
Weer zijn het de hormonen die een grote rol spelen in het veranderen van je huidverzorging. Als je last hebt van opvliegers is het niet prettig als de crème te vol is en op je huid “drijft”. Maar je huid heeft wel voldoende voeding nodig om de tekorten aan te vullen, gebruik dus een crème die ontwikkelt is voor in de menopauze. Het is nog steeds nodig om je huid twee keer per dag goed te reinigen, zo houd je je huid fris en worden de voedingsstoffen beter opgenomen. Stress kan de symptomen van de menopauze verergeren, plan dus regelmatig een ontspannende behandeling in onze schoonheidssalon en neem thuis wat vaker een maskertje. Vergeet de zonbescherming niet!

Gebruik een voedende, niet vette verzorging
en geniet met regelmaat van een ontspannende behandeling.

Comfort
Tijdens de menopauze heeft de huid veel te voorduren gehad en heeft nu vooral behoefte aan comfort. Volle crèmes en elixers met een olie textuur zijn een verwennerij voor je huid. Gebruik bij je reiniging eens een micellaire olie of een reinigende crème, deze geven tijdens het reinigen al een zacht en comfortabel gevoel. Regelmatig een masker geeft je huid weer even een oppepper.

Verwen je huid met volle voedende producten.

Meer informatie over de juiste verzorging voor jouw gezicht?
Kom langs in ons Dermacenter bij apotheek Didam of

Boek hier een gratis huidanalyse om te zien waar jouw huid behoefte aan heeft.

 

Uw reactie