04
sep

Huidveroudering is een natuurlijk proces

Hoe snel je huid veroudering vertoont is afhankelijk van je genen en je gedrag.

Huidveroudering is een natuurlijk proces
Als we ouder worden veranderd er van alles in je huid. De opperhuid wordt dunner en de huid verliest zijn elasticiteit en stevigheid doordat de aanmaak van collageen en elastine minder wordt. Talgkliertjes maken minder talg aan, wat een drogere huid veroorzaakt. Er ontstaan lichte en donkere vlekjes doordat pigmentcellen minder goed verdeeld worden in de huid. Onderhuids vetweefsel neemt af waardoor de huid minder vol en veerkrachtig is.

Slechts 20% van de huidveroudering ligt vast in je genen.
80% van de huidveroudering wordt veroorzaakt door externe factoren!

Zonlicht, roken, stress, ongezonde voeding en milieuverontreiniging.
Zonlicht, roken, stress, ongezonde voeding en milieuverontreiniging zijn allemaal externe factoren die energie vrij geven in de huid, waardoor vrije radicalen zich vormen.
Vrije radicalen zijn moleculen, die bij iedere aanraking met cellen schade aanrichten aan gezonde cellen en daardoor de huidveroudering versnellen.

Goed nieuws!; dit kunnen we, tot op zekere hoogte, voorkomen.

Antioxidanten neutraliseren vrije radicalen, zodat ze onschadelijk worden.
Een klein deel antioxidanten maakt je lichaam zelf aan, maar dit is lang niet voldoende om alle schadelijke vrije radicalen te neutraliseren. De meeste antioxidanten haal je uit voeding. Vooral bessen, noten, (fel gekleurde) kruiden en verse groenten bevatten veel antioxidanten.
Ook bestaan er crèmes, zoals de “slow âge” van Vichy, die antioxidanten bevat om direct de vrije radicalen te vangen en zo cellen te beschermen. Naast antioxidanten bevat slow âge ook probiotica, dit zijn gezonde bacteriën die er voor zorgen dat slechte bacteriën niet kunnen aanhechten. Daarmee versterkt het de huidbarrière en maakt het de huid minder gevoelig. Ook heeft de verzorging een goed zonbescherming die beschermt tegen uvA én uvB stralen om nieuwe vrije radicalen tegen te gaan.

Langzaam verouderen begint met een gezonder dagelijks leven:
– Drink water
– Eet gevarieerd, vers en gezond
– Slaap voldoende
– Beweeg regelmatig
– Verminder stress
– Voed en bescherm je huid

Stress verminderen en je huid verbeteren?
Boek hier een gezichtsbehandeling bij ons in de salon.
Meer informatie over de juiste verzorging voor jou gezicht?
Kom langs in ons Dermacenter bij apotheek Didam

Uw reactie