19
apr

Couperose & de verzorging van jouw huid.

Couperose zijn verzwakte haarvaatjes en gaan niet vanzelf weg. Om de roodheid te verminderen of erger te voorkomen is de juiste verzorging van jouw huid erg belangrijk.

3 manieren om couperose te behandelen

 1. Dagelijkse verzorging.
  • Om roodheid te verminderen en erger te voorkomen.
 2. Schoonheidsbehandeling.
  • Kalmeren van de huid en roodheid verminderen.
 3. Laserbehandeling.
  • Vernietigen van verwijdde vaatjes.

 

1. Dagelijkse verzorging

 • Reinigen:
  Reiniging is altijd de 1e stap in de huidverzorging, zelfs bij een hele gevoelige en rode huid.
  Gebruik een milde reiniging, het liefst een reiniging die niet afgespoeld hoeft te worden met water. Probeer zo min mogelijk over je gezicht te wrijven met een watje, dus gebruik bij voorkeur na de reiniging een lotion in sprayflacon.
 • Kalmeren:
  Producten geschikt voor een rode huid brengen de huid tot rust en verminderen daarmee de roodheid. Vermijd irriterende bestanddelen zoals parfum en alcohol.
 • Beschermen:
  Zonnestralen verergeren de roodheid, het is dus belangrijk om dagelijks een zonbescherming te gebruiken, zelfs op bewolkte dagen komen Uv-stralen op de huid.

 

La Roche-Posay heeft de Rosaliac producten ontwikkeld voor iedereen met een rode huid, couperose en/of rosacea. Rosaliac heeft een kalmerende- en ontstekingsremmende werking en versterkt de vaatjes in uw huid.

 • Rosaliac reinigingsgel is geschikt voor de gevoelige, fijne en reactieve huid die gemakkelijk rood kleurt. Deze zachte en frisse gel geeft een zuivere huid die zacht aanvoelt. De gel aanbrengen met je vingertoppen en met zachte ronddraaiende bewegingen over het gezicht verdelen, niet afspoelen met water maar het overtollige product voorzicht met een wattenschijfje verwijderen.
 • Rosaliac AR intense
  Intensief serum concentraat tegen plaatselijk roodheid en haarvaatjes. Kalmeert onmiddellijk de roodheid en onbehaaglijk gevoel. Roodheid wordt geneutraliseerd, de teint van uw huid oogt gelijkmatiger en uw huidreactiviteit verminderd.
  Zonder conserveermiddelen, parabenen, alcohol, parfum en kleurstoffen.
 • Rosaliac UV dagcrème
  Drievoudige bescherming om de huid dagelijks te versterken en roodheid te bestrijden:
 1. Vitamine CG om broze vaatwanden te versterken.
 2. Vitamine B3 (Niacinamide) om de huid sterker te maken tegen externe invloeden (zon, wind, warmte)
 3. Filtreersysteem om de huid te beschermen tegen UV-straling, die roodheid verergert.

 

2. Schoonheidsbehandeling

Ook als je een rode, gevoelige huid hebt is een behandeling bij schoonheidssalon Hemels Beauty & Health mogelijk. Met de juiste producten en behandeling word de huid intensief gekalmeerd, gesterkt en gevoed. Ook worden de dode huidcellen verwijderd, hiervoor gebruiken wij een enzymatische peeling, deze is zonder korrel en stimuleert de huid dus niet onnodig.


Professional behandeling:

Deze huid verbeterende gezichtsbehandeling heeft een direct zichtbaar resultaat. Verder staat deze uitgebreide behandeling geheel in het teken van uw wensen en uw huid

Tijdens de Professional behandeling gebruiken wij bij een rode huid het Aquatherm Recovery Pack.

Een gevoelige huid reageert sterk op invloeden van buitenaf zoals zonlicht, warmte en wind. Aquatherm biedt de gevoelige huid bescherming tegen die invloeden van buitenaf en brengt de huid weer in balans. De producten bevatten natuurlijke ingrediënten, geen minerale oliën en zijn dierproefvrij.
Aquatherm:

 • Vergroot de weerstand van de huid;
 • Herstelt de beschadigde huid (ook door zonlicht);
 • Geeft direct comfort aan gevoelige huidcondities.

Boek hier direct een professional behandeling

3. Laserbehandeling

Als crèmes voor jou onvoldoende resultaat geven is een laserbehandeling dé manier om echt van je couperose af te komen.
Hemoglobine (de rode kleur in het bloed) neemt de energie van de laser op en zet het, in het vaatje, om in warmte. Deze warmte zorgt er voor dat het vaatje vernietigd wordt. Na elke behandeling zijn de vaatjes minder zichtbaar. Er kunnen kleine korstjes ontstaan, deze verdwijnen na enkele dagen.

Als je besluit om voor een laserbehandeling te kiezen, doe dit dan bij een huidtherapeut die geregistreerd staat bij het KP (Kwaliteitsregister Paramedici)

Wij van Hemels Beauty & Health, werken samen met een kwaliteitsgeregistreerde huidtherapeute van Cosmetique-totale. De huidtherapeute komt met haar professionele apparatuur in onze salon om jou te behandelen.

Wil je meer informatie over de behandelingen van onze huidtherapeute, een afspraak maken of heb je andere vragen over de verzorging van een rode, couperose huid. Neem contact met ons op.

 

Uw reactie